Stagii Practică Recente

Bun venit pagina proiectului PRACT-EAI!

Proiectul se adreseaza studentilor din domeniul economie-afaceri internationale, are perioada de implementare iunie 2014-octombre 2015 si asigura pachete integrate de stagii de practica si consiliere si mentorat. Proiectul este implementat in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale, in parteneriat cu ANEIR – Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania. Mai multe detalii despre proiect in pagina de prezentare a acestuia

Primul pas
Primul pas

Fa-ti un cont

Al doilea pas
Al doilea pas

Creaza profilul tau

Al treilea pas
Primul pas

Adauga-ti un CV

Acum ne ocupam noi
Primul pas

Ia o pauza

Testimoniale

"Consider că acest proiect m-a ajutat să-mi dezvolt un set de abilități și aptitudini necesare pieței muncii, precum: capacitatea de a organiza și conduce o echipă de proiect, modalități de gestionare a conflictelor, capacitatea de anticipare a tendințelor de evoluție ale pieței, cunoașterea în detaliu al contextului financiar-contabil, dar și legislativ în care o companie își desfășoară activitatea. De la un student ce trăia relaxat în zona lui de confort am ajuns să conduc o echipă de proiect timp de câteva luni bune și mai ales, am ajuns să cunosc, vorbesc, schimb idei cu persoane ce joacă un rol important în mediul economic actual, printre care se numără Domnul Guillermo Tolosa - reprezentantul FMI în România și Bulgaria. Stagiul acesta de practică a fost mâna ce m-a tras din zona de confort și m-a așezat exact lângă situații și probleme de care îmi era teribil frică, făcându-mă să-mi dezvolt multe abilități și mai ales, să văd o lume mult mai mare, mult mai deschisă decât cea în care trăiam. 2. Cred că aceste stagii de practică pot fi un instrument cu care poți să absorbi cât mai multe informații, idei, sfaturi pe care să le poți fructifica ulterior într-o bază solidă; bază pe care poți să clădești o carieră de succces. "

Zaharia George Răzvan – anul II cursuri cu frecvenţă

"Despre POSDRU pot spune că mi-a oferit şansa şi motivaţia de a-mi creea acea pantă de lansare pentru ceea ce voi profesa în viitor. Principalul domeniu pe care l-am tratat cu plăcere a fost cel al comerțului exterior și întregul proces pe care acesta îl presupune, cum ar fi importul și exportul. Dat fiind faptul că îmi doresc o carieră care să cuprindă și aria acestui domeniu, pot afirma că acest stagiu de practică m-a ajutat să evoluez dar și să cunosc în profunzime acest sector. Mi-a plăcut faptul că atât responsabilii de practică , cât şi tutorii s-au implicat şi ne-au ajutat cu tot ce au putut. Consider că aceste stagii de practică sunt extrem de importante în viitoarea carieră a oricărui student. Prin intermediul acestora avem oportunitatea de a ne descoperi și totodata de a ne fundamenta cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de studiu. Mă simt norocoasă că am făcut parte din proiectul POSDRU, deoarece astfel am avut ocazia să cunosc oameni noi, să învăţ să îmi organizez munca cât mai eficient şi să îmi dezvolt abilităţile de comunicare prin interacţionarea cu personalul societăţii"

Necşuleasa Ramona – anul II cursuri cu frecvenţă

"Al ӀӀ-lea an de studii universitare de licență din cadrul programului “Economie și afaceri internaţionale” a reprezentat un reper important pentru parcursul meu profesional, având în vedere cunoṣtinţele acumulate odată cu participarea la proiectul “PRACT-EAI”. Datorită structurii sale, programul implementat de Facultatea de Relații Economice Internaționale a oferit oportunitatea tinerilor de a dobândi competențe specifice, astfel încât studenții să se adapteze cerințelor de pe piaţa muncii și să se facă remarcați de către potențialii angajatori încă din timpul stagiului. În calitate de membră a grupului ţintă, doresc să îi mulţumesc atât domnului prof. univ. dr. Dumitru Miron, care împreună cu echipa de implementare a urmărit buna desfășurare a proiectului “PRACT-EAI”, cât și domnului director Costin Lianu, tutorele activității practice. Îmi doresc să lucrez într-o instituție publică odată cu finalizarea studiilor universitare, iar datorită colaborării strânse pe care Facultatea de Relații Economice Internaționale a avut-o cu Departamentul de Comerț Exterior ṣi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, am avut șansa de a intra în contact încă din perioada studenției cu acest mediu de lucru, desfășurând cele 90 de ore de activitate practică alături de adevărați profesioniști. Astfel, pe parcursul stagiului, m-am implicat în realizarea obiectivelor stabilite de către tutorele de practică, iar în acest sens, mi-au fost extrem de folositoare informațiile dobândite în cadrul cursurilor aferente disciplinelor de comerț internațional și politici comerciale. Menționez că datorită acestei activități, mi-am ȋmbunătăţit limbajul de specialitate, am acumulat cunoștințe specifice domeniului de studiu și abilități de comunicare. Mai mult decât atât, am dobândit capacitatea de a lucra în mod cooperant și flexibil în cadrul unei echipe și de a-mi formula propriile argumente într-o manieră convingătoare. Nu ȋn ultimul rând, datorită participării la activitățile de tutoriat, orientare și consiliere profesională, consider că voi adopta decizii fundamentate pe informații solide în ceea ce privește parcursul meu profesional. În concluzie, pe durata întregului an universitar, proiectul “PRACT-EAI” a venit în întâmpinarea nevoii studenților de a acumula abilităţi practice, astfel încât membrii grupului ţintă se vor putea adapta mai ușor cerințelor de pe piața muncii și vor avea șansa de a activa în domeniul de studiu economie ṣi afaceri internaţionale. Odată cu organizarea stagiilor de formare, Facultatea de Relații Economice Internaționale a demonstrat că urmăreṣte principalele obiective ale Uniunii Europene, prin implementarea de proiecte cu scopul de a consolida performanța sistemelor de educație și de a facilita intrarea tinerilor pe piaţa muncii, oferind studenților un viitor cât mai stabil și avantajul unei experiențe practice. "

Holobiuc Ana Maria – anul II cursuri cu frecvenţă

"In legatura cu stagiul de practica, eu consider ca a fost o activitate utila si interesanta. In primul rand, acest stagiu ne-a oferit oportunitatea de a cunoaste mediul de afaceri, firmele, precum si reprezentanti ai acestora. Cum pe parcursul anilor de facultate se pune accentul pe partea teoretica, practica desfasurata a reprezentat o completare perfecta a notiunilor acumulate pana in prezent. In cele 90 de ore desfasurate la firma-gazda, respectiv o firma de comert exterior( SC TANEX S.R.L.), am reusit sa inteleg mai bine ce se intampla in realitate in cazul activitatilor de export-import, fiindu-mi prezentate niste exemple concrete. Fiind studenta la Relatii Economice Internationale, consider ca aceasta experienta se incadreaza in domeniul meu de interes si m-a ajutat sa-mi creez o imagine despre ceea ce inseamna sa activezi in domeniul relatiilor internationale. De asemenea, un lucru important, si de cele mai multe ori imperativ, este experienta profesionala la obtinerea unui job, ceea ce este aproape imposibil pentru un student inainte de absolvire. Astfel, aceasta practica va fi considerata ca si experienta profesionala in CV, si va facilita intr-o oarecare masura patrunderea pe piata muncii. De mentionat este si faptul ca prin intermediul activitatilor desfasurate la firmele gazda am reusit sa intram in legatura cu persoane cu o reputatie remarcabila in domeniul afacerilor internationale, respectiv cu tutorii de practica, dar si alti reprezentanti ai firmei unde am desfasurat practica. Aceste legaturi se pot dezvolta si concretiza in oportunitati de angajare daca am aratat un interes particular cu privire la activitatile companiei respective. In concluzie, pot spune ca practica a fost o experienta diferita, care m-a ajutat sa inteleg mai bine responsabilitatile unui job si modul de functionare a unei firme din domeniul pe care l-am ales pentru cariera profesionala. In plus, mi-am dezvoltat si competentele de comunicare si interactionare cu persoanele din mediul de afaceri”. "

Copciag Alexandra – anul II cursuri cu frecvenţă

"Un CEO recunoscut pentru priceperea sa in afaceri spunea intr-una dintre publicatiile sale ca intre business si poker se regasesc multe similaritati. Acesta din urma era descris ca un joc bazat pe statistici si probabilitati matematice, nu ca un joc de noroc. Asadar, a ajuns la concluzia ca in ambele cazuri e important "sa inveti facand. Teoria e draguta, dar nimic nu inlocuieste experienta practica". Urmatorul sau principiu este ca trebuie "sa inveti inconjurandu-te de jucatori talentati". Daca ar fi sa ma pronunt as spune ca toata teoria acumulata de un student in 3 ani nu poate reprezenta decat o baza si un fundament pentru principiile sale viitoare, neluand contact cu mediul despre care studiaza. Experienta mea pe timpul stagiului de practica nu a fost una foarte vasta, dar atunci cand am pasit in fabrica de textile am inteles ca pot invata toata viata despre industria textila, cerere, oferta, insa nicio teorie nu ma va aduce atat de aproape de realitate cum a facut-o disciplina celor 300 de femei lucrand in fabrica si organizarea lor temeinica, o fisa de salarizare reala si citirea unui contract atent negociat cu un client. Continuand, sustin cu tarie ideea ca e bine sa inveti de la cei mai buni, oameni talentati, oameni care isi iubesc meseria, si ca a fi cel mai nepriceput om dintr-o incapere este adesea o experienta care ajuta la formarea fiecaruia dintre noi in perioada studentiei. Cu alte cuvinte, altfel este asimilata informatia atunci cand un manager financiar cu o experienta de peste 30 de ani iti spune ca in evolutia unei afaceri si dezvoltarea sa este esentiala relatia cu banca decat citirea acestei idei intr-un manual de specialitate, pe filele caruia nu se citesc ridurile facute de nenumarate nopti petrecute analizand scenarii financiare. "

Gherghe Andreea – anul II cursuri cu frecvenţă